Wat ik doe

Ik geef workshops, toets toegankelijkheid, help teams hun front-end code te verbeteren en kan tijdelijk bijspringen in een webproject.

Workshops

Ik vind het leuk om mijn kennis te delen in de vorm van workshops voor front-end ontwikkelaars en anderen. Dit kan ik in-house doen, op een congres of in smallere groepen.

Ik heb deze twee workshops op verschillende plekken gegeven:

Accessibility audits

Ik kan toetsen of je website voldoet aan de WCAG 2.1 criteria voor webtoegankelijkheid. Ik lever dan een rapport op, waarin duidelijk staat wat er wel en niet goed gaat, vaak gecombineerd met een presentatie voor het team, voor context en met praktische voorbeelden.

Front-end codebases verbeteren

Door mijn jarenlange ervaring kan ik je codebase analyseren, pijnpunten aanwijzen en suggesties doen ter verbetering van je front-end codebase. Bijvoorbeeld om te zorgen dat de code gemakkelijker te onderhouden is, duidelijker gedocumenteerd wordt of fijner werkt voor de back-end ontwikkelaars die voor de implementatie moeten zorgen.

Tijdelijk een team versterken als interim front-end ontwikkelaar

Ik kan (op locatie of vanuit huis) tijdelijk een team versterken als interim front-end ontwikkelaar. Ik ben zeer ervaren in HTML, CSS en JavaScript, en kan dus meedenken over adaptieve lay-outs, richtlijnen voor toegankelijkheid, efficiënte classnames en het al dan niet inzetten van nieuwe technieken.

Naast dat meedenken zorg ik dat Jira-issues kunnen worden gesloten, en, in het geval van een scrum-project, dat user stories op ‘Done’ komen, en de pagina’s op tijd klaar zijn voor de demo.