Over mij

Ik ben Hidde de Vries. Ik ben als front-end web developer gespecialiseerd in onder andere HTML, CSS, JavaScript, levende style guides en toegankelijkheid voor iedereen.

Als ontwikkelaar vind ik wat gebruikers zien en gebruiken het belangrijkst. De mensen die iets met de te bouwen interface moeten of willen. Daarom focus ik op toegankelijkheid en snelheid.

Mijn tweede prioriteit is dat front-end code goed werkt in een organisatie. Dus zie ik het belang van documentatie, goede commit messages en onderhoudbare code. Het moet werkbaar zijn voor de mensen na mij. Ik heb veel ervaring met het implementeren van front-end style guides en adviseer organisaties hierover, zodat ze goede keuzes kunnen maken.

Ik werkte als freelancer onder andere bij en met:

Ervaring met:

Interviews

Fronteers

Van 2008 tot begin 2017, was ik vrijwilliger bij Fronteers, de vakvereniging voor front-end ontwikkelaar. Ik heb daar verschillende dingen gedaan: als bestuurslid en penningmeester werkte ik met externe partijen en verbeterde ik sommige administratieve processen, bij het congres deed ik onder meer sprekercuratie en daarnaast organiseerde ik af en toe meet-ups en workshops.

Achtergrond

Ik studeerde een jaar kunstmatige intelligentie, maar haalde mijn bachelor en master in wijsbegeerte. De relatie met front-end development? Abstracties!